OVER DE KUNST SCHILDERIJEN

Verscheidenheid, diepte en kleur
Als het aankomt op de verscheidenheid, de diepte en de kleur dan zijn dit de factoren die het schilderij maken of breken. Omdat wij uitsluitend olieverf gebruiken, wordt een schilderij levendiger, rijker en beschikt het over meerdere lagen, dus meer diepte. Omdat olieverf een langere droogtijd nodig heeft, beschikt de kunstenaar mover de mogelijkheid de kleuren te mixen om het schilderij levendiger te maken. Tevens kan het werk tussentijds gemakkelijk worden aangepast of herzien.


Tijd
Doordat de droogtijd langer nodig heeft, geeft het de kunstenaar de ruimte om meer te experimenteren met kleuren en structuren. Verscheidene technieken kunnen worden toegepast zodat elk schilderij een karakteristieke en persoonlijke twist van de kunstenaar krijgt. Het geeft de kunstenaar de mogelijkheid om een creatievere en diverse aanpak te nemen.


Consistentie
Het voordeel van olieverf is, dat de kleur tijdens het drogen niet veranderd. De kunstenaar heeft hiermee een beter zicht op het eindresultaat.


Een uitgebreide selectie van afwerkingen
Olieverf is enorm divers, het bied de mogelijkheid om het schilderij te voorzien van verschillende afwerkingen zoals: Transparant, glans, mat of iets daar tussenin. 


De verscheidenheid van olieverf
Olieverf kan op verscheidene manieren worden aangebracht. Doordat de structuur van de verf dikker is dan andere verfsoorten. Kan hier ook veelzijdiger mee gewerkt worden. Men kan dikke grove lagen aanbrengen of juist heel dun en precies te werk gaan. De kunstenaar heeft dus de flexibiliteit om precies te doen wat nodig is voor het schilderij.